Het atelier

Vanuit het atelier in Alkmaar worden de sieraden van PHIE Art Jewels ontworpen en vervaardigd. Het atelier bevindt zich in d’Oude Stad: een nostalgisch stukje Alkmaar waar allerlei gezellige winkeltjes en boetiekjes zijn gevestigd. De Hekelstraat is het oudste winkelstraatje van Alkmaar waarin zich een aantal van Alkmaars oudste pandjes bevinden en dus ook het atelier van PHIE.

prachtig atelier in in het hart van Alkmaar

Het atelier en de winkel van PHIE Art Jewels zijn sinds 2002 gevestigd in een sfeervol pand uit 1574 gelegen in d’Oude Stad van Alkmaar. De winkel op zich is al een bezienswaardigheid. De voorgevel is onlangs gerenoveerd en een beschermd stadsgezicht. Hier worden de sieraden van PHIE ontworpen en met de hand gemaakt.

Phie Art Jewels

Komt u onze bezoeken?

Wij zijn van woensdag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00. U bent dan van harte welkom. Mocht u graag op een ander moment langs willen komen, dan is dat geen enkel probleem. Neem in dat geval even contact met ons op. We maken graag een afspraak met u. Onze contactgegevens vindt u hier

 

Een pandje uit de middeleeuwen

Het pand waarin ons atelier is gehuisvest kent een lange geschiedenis. Het is in 1574 gebouwd en eeuwenlang woonden en werkten hier vele gezinnen. Een groot deel van de geschiedenis is helaas bij de stadsarchieven van Alkmaar niet meer bekend. Maar in vrijwel de gehele 20e eeuw was in dit pand een drukkerij gevestigd.

Na de aankoop in 2002 zijn de winkel en de woning volledig verbouwd en is de winkel geschikt gemaakt voor de goudsmederij en het atelier. In 2012 zijn twee extra ruimtes achter het pand aangekocht en samengevoegd met de winkel. In deze ruimtes bevindt zich nu de goudsmederij.

 

 

 

Phie Art Jewels

nostalgische sfeer

De winkel ademt een nostalgische sfeer door de eeuwenoude houten plafondbalken en een prachtige gemetselde muur. Het pand werd in 2002 volledig gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de goudsmederij. De vitrines die speciaal voor dit atelier zijn ontworpen maken het geheel compleet.

Bezoek geheel vrijblijvend het atelier om de collectie te bekijken. U bent van harte welkom!

 

Sieraden met karakter

De sieraden van PHIE Art Jewels worden allemaal met de hand gemaakt. Elk sieraad is een uniek stukje vakwerk. Er wordt gewerkt met zilver, goud, edelstenen, parels en diamanten. Vrijwel altijd is een juweel van PHIE een spannende combinatie van verschillende materialen. En omdat het handwerk is, kunnen er naar uw wens oneindig veel variaties worden gemaakt: een andere goudkleur, een andere steensoort of misschien speciale details. Wij maken uw droomsieraad!

Eigen ontwerpen

Elk juweel komt van de hand van Sophie Jong. Zij ontwerpt alle sieraden uit de omvangrijke collectie van PHIE Art Jewels. We voegen regelmatig nieuwe modellen aan de collectie toe. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken worden vormen en materialen samengebracht tot een schitterend juweel.

 

Een tweede leven voor een sieraad

Misschien hebt u thuis nog oude sieraden liggen? Erfstukken uit uw familie of oude trouwringen die u niet meer draagt? Vaak zijn dit sieraden met een symbolische of emotionele waarde, omdat de persoon van wie het juweel ooit is geweest of van wie u het heeft gekregen een dierbare voor u was.

Deze sieraden kunnen worden hergebruikt in onze ontwerpen. Soms gebruiken we een mooie edelsteen of diamant of gouden elementen van een trouwring. Zo draagt u toch iets van deze persoon met u mee in uw nieuwe juweel. We nodigen u graag uit om een keer bij ons langs te komen en de mogelijkheden te bespreken. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Uw geliefde altijd dichtbij

Steeds meer nabestaanden kiezen voor een rouwsieraad om zo een blijvende herinnering aan hun overleden geliefde bij zich te dragen. Rouwsieraden hebben een persoonlijke boodschap. Daarom luisteren wij altijd heel goed naar uw persoonlijke wensen om tot een ontwerp te komen dat aan al uw wensen voldoet. Bijvoorbeeld een sieraad waarin een deel van de as of een haarlok zit. Bij ons zijn gedenksieraden daarom bijna altijd een special: een prachtig en tijdloos juweel dat u altijd bij u draagt. Wij ontwerpen met u samen een prachtig juweel (voorbeelden binnenkort online).

Contact

Contact

Collectie

Collectie

Trouwringen

Trouwringen