So-Phie

Ooit begonnen in 2002 als een galerie in Alkmaar voor kunstobjecten en sieraden, maar inmiddels uitgegroeid tot een goudsmederij met landelijke bekendheid.
De tijd staat niet stil bij PHIE Art Jewels! Op deze pagina vindt u een kleine kennismaking met ons bedrijf en korte achtergrondverhalen.

Van galerie tot goudsmederij

In 2002 startte Sophie Jong haar galerie. De collectie bestond uit schilderijen, waaronder veel eigen werk en verschillende kunstobjecten zoals keramiek, wandobjecten, beeldhouwwerk en sieraden. Na een aantal jaar verschoven de accenten meer en meer naar het maken van sieraden. En met succes! De kunst maakte uiteindelijk helemaal plaats voor juwelen en de galerie werd een atelier.

In 2012 werd het atelier flink uitgebreid is de winkel van de werkplaats gescheiden.

Ring branderkopie

sieraden alkmaarHandgemaakte sieraden uit Alkmaar

De collectie van PHIE bestaat uit handgemaakte ringen, oorbellen, trouwringen, colliers, hangers en armbanden. De sieraden die u op onze website ziet, geven een goed beeld van onze collectie. Veel van onze juwelen zijn uniek en worden slechts één keer of hooguit enkele malen gemaakt.

Erfstukken

Ook maken wij nieuwe sieraden van dierbare erfstukken. En we hergebruiken edelstenen of diamanten die als familiestukken zijn bewaard. Wij maken er een prachtig nieuw ontwerp van, zodat de juwelen een nieuw leven krijgen. Samen bedenken we iets unieks. Alles in de herkenbare stijl van PHIE.

De collectie van PHIE Art Jewels is uitsluitend verkrijgbaar in ons atelier in Alkmaar en via online bestellingen.

gouden ringSieraden met een koninklijk tintje

Authentiek vakmanschap wordt bij Phie Art Jewels gecombineerd met kwalitatief hoogwaardige materialen die in fantasierijke details verwerkt worden.  De ontwerpen hebben vaak een koninklijk tintje.  Zilver, geel- en roodgoud worden gecombineerd met saffier, topaas, rozenkwarts, amethist, maansteen. Verschillende gekleurde diamanten zorgen voor verrassende nuances. Alles wordt vormgegeven in een prachtige stijl en uiteraard met de hand gemaakt.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zijn we in staat om bijzondere sieraden te maken die nergens mee te vergelijken zijn. Het worden echt ornamenten voor het leven, tijdloze juwelen.

SO-PHIE-pagina-blokfoto

Unieke stukken

De meeste sieraden die wij ontwerpen zijn exclusieve ontwerpen die slechts eenmaal worden gemaakt. Unieke stukken die voortkomen uit de creatieve bron van de maakster, Sophie Jong. Vrijwel iedere week ontwerpt ze nieuwe sieraden die de collectie aanvullen en vernieuwen.

Samen met onze klanten ontwerpt Sophie juwelen op maat. De modellen die u in de verschillende categorieën op onze website tegenkomt zijn ook te bestellen met afwijkende goudkleuren of edelstenen. Aangepaste kleuren en materialen vormen geen enkel probleem.

Bestel Online

Bestel Online

Collectie

Collectie

Contact

Contact