Diamanten

Diamanten spreken tot ieders verbeelding en worden ook “A girls best friend genoemd”. Ze zijn er in verschillende kleuren en kwaliteiten en brengen een sieraad echt helemaal tot leven. Een diamant op je ring maakt maakt hem helemaal compleet.

Diamant, koning der edelstenen

Diamanten zijn schaars en het is een bijzonder kostbaar mineraal. Het materiaal is ongekend hard en daarom spreken we van edelgesteente. De diamant wordt ook wel de koning der edelstenen genoemd, en niet voor niets. Diamant intrigeert, het is en blijft het symbool van schoonheid en liefde. De puurheid, zuiverte en schoonheid van de diamant wordt door de eeuwen heen als iets zeer bijzonders beschouwd. Het is de enige edelsteen die slechts uit één element bestaat, namelijk koolstof. Diamanten ontstaan diep onder de aardkorst. Door de hoge druk en bloedhete lavastromen smelten stukken koolstof samen. Ze veranderen in diamant. Vaak zitten de edelstenen wel 160 kilometer diep onder het aardoppervlak. De eerste diamanten werden zo’n 3000 jaar geleden uit mijnen in India gehaald. De Indiërs vonden de stenen wonderlijk mooi. Al snel waren ze geliefd bij de rijken. Nu, jaren later, vinden mensen diamanten nog steeds schitterend en staan ze symbool voor de liefde.

 

Ruwe diamanten worden bewerkt om het licht schitterend te breken. Na de bewerking blijft er een steen over met een schittering en kleurenspel die op verschillende criteria wordt beoordeeld om tot een prijs te komen. Deze criteria worden ook wel de 4 C’s genoemd:

 

Cut – hiermee wordt bedoeld de vorm waarin de steen is geslepen.

Carat – hiermee wordt het gewicht van de diamant uitgedrukt

Clarity – hiermee wordt de zuiverheid bepaald

Colour – hiermee wordt de kleur aangegeven

 

PHIE Art Jewels gebruik uitsluitend de mooiste diamanten voor haar sieraden, waaronder de gekleurde diamanten.

Maak een afspraak

In ons atelier/winkel in Alkmaar ontvangen we je graag voor een persoonlijk gesprek. Maak met ons een afspraak en kom langs in ons atelier/winkel in Alkmaar.

 

handgemaakte aanschuifringen zilver goud diamant

Contact & Afspraak

Contact & Afspraak

Home

Home

SO-PHIE

SO-PHIE