Edelstenen

Wanneer sieraden worden afgewerkt met sprankelende edelstenen dan komen pas echt tot leven. De heldere sprankelende kleuren van de meeste edelstenen geven een sieraad de finishing touch.

Edelsteen, de kroon op een juweel

Edelstenen zijn bijzondere en zeldzame gesteenten die meestal worden gebruikt en bewerkt in sieraden of sierobjecten. Edelstenen kunnen worden geslepen in verschillende vormen. Het basisonderscheid wordt gemaakt tussen cabochon, waarbij de edelsteen in een bolle vorm wordt geslepen, en gefacetteerd, waarbij het oppervlak van de edelsteen wordt geslepen in verschillende facetten.  De eigenschappen van de steensoort zijn vaak bepalend voor de slijpvorm. Kleur, insluitsels, lichteffecten, dispersie en breuk- en snijvlakken zijn daarbij erg belangrijk. Edelstenen worden vaak verwerkt in halskettingenoorbellenringen en vele andere sieraden.

 

Maak een afspraak

In ons atelier/winkel in Alkmaar ontvangen we je graag voor een persoonlijk gesprek om het sieraad te ontwerpen met de edelsteen van jouw keuze. Een ring, hanger oorbel of armband, alles is mogelijk. Maak met ons een afspraak en kom langs in ons atelier in Alkmaar.

 

handgemaakte aparte ring zilver goud diamant

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Home

Home

SO-PHIE

SO-PHIE