Parels

 

De manier waarop parels in de natuur ontstaan is fascinerend. Alhoewel vrijwel alle parels worden gekweekt is het een toch klein wonder hoe een parel langzaam groeit tot een prachtig glanzend  natuurlijk object.

Parels, product van een schelpdier

 

Een parel is een door weekdieren gemaakt hard rond voorwerp. Ze worden meestal door oesters en soms door slakken gemaakt. Reflectie en breking van het licht bepalen de glans (luster) van een parel. Naarmate de laagjes dunner en talrijker zijn, is de glans fijner. Parels worden opgevist door parelduikers en door parelkwekers gekweekt. Ze zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm. Druppelvormige parels worden bij sieraden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden vaak  gebruikt in kettingen. De mooie symmetrische gladde ronde parels vinden meestal hun weg naar een klassiek parelcollier.

De glans, vorm, kleur, grootte, perfectie,  symmetrie structuur van het parelmoer vormen de zeven factoren van de sierwaarde van een parel. Een kleine parel kan daarom meer waard zijn dan een grote parel. Perfecte mooie ronde parels zijn vrij zeldzaam. Een parel met een zeldzame kleur is meestal ook kostbaarder.

Phie Art Jewels biedt een uitgebreide collectie van bijzondere parels in verschillende prijsklassen. Van zoetwaterparels tot Japanse (Akoya) of Australische (Zuidzee) parels. Ze worden meestal verwerkt in colliers en oorbellen maar ook in de ringen

 

Maak een afspraak

In ons atelier ontvangen we je graag om onze collectie parels te tonen.  Maak vrijblijvend een afspraak en kom langs in Alkmaar.

 

bijzondere handgemaakte colliers en hangers van zilver en goud

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Home

Home

SO-PHIE

SO-PHIE