Unieke trouwringen uit Alkmaar

Ringen die misschien wel de belangrijkste dag uit jullie leven symboliseren. De verbintenis die je met elkaar aangaat wordt bezegelt met een paar prachtige handgemaakte trouwringen. De trouwringen van PHIE Art Jewels uit het Noord-Hollandse Alkmaar zijn nou eenmaal nergens mee te vergelijken. Speciaal voor jullie ontworpen en op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt.

Trouwringen met karakter

Voor onze trouwringen maken we gebruik van de mooiste edelmetalen. Zilver, soms geoxideerd, gecombineerd met warm glanzend goud. Een spannende combinatie waarbij imperfectie en onregelmatigheid juist het karakter van de sieraden bepaalt. Maar er kan ook gekozen worden voor gouden trouwringen. Geen standaard ringen zoals bij de juwelier, maar unieke handgemaakte sieraden.

Een prachtige diamant op de damesring, de heren ring ietsje smaller? Het gebeurt ook wel dat beide partners verschillende ringen kiezen. Maar door dezelfde stijl passen ze toch bij elkaar. Samen ontwerpen we voor jullie de ideale trouwringen.

Maak een afspraak

In ons atelier in Alkmaar ontvangen we jullie graag voor een persoonlijk gesprek om de trouwringen te ontwerpen waar jullie je helemaal in kunnen vinden. Maak met ons een afspraak en kom langs in ons atelier in Alkmaar. Stuur een mailtje naar info@phie.nl met jullie voorkeursdatum en tijd of bel even.

Of doe alvast wat inspiratie op en klik hier voor een aantal voorbeelden van onze trouwringen.

 

handgemaakte trouwringen uit alkmaar

trouwringenEgypte

In het oude Egypte was de ring verbonden met het bovennatuurlijke, een nooit aflatende verbinding van eeuwige liefde. Later, voor de Romeinen was het accepteren van een ring door een jonge vrouw een bindende legale overeenkomst en het meisje was niet langer vrij.

Bij de oude Romeinen werd voor het feitelijke huwelijk al een ring gedragen als een soort handgift, een afkoopbewijs van de toekomstige partner. De ring als formalisering van het engagement. Hem niet dragen of uitdoen stond gelijk met ontrouw.

Andere betekenis

Vroeger had de trouwring ook een andere betekenis. Hij werd in eerste instantie alleen door de vrouw gedragen. Als teken dat ze niet meer beschikbaar was. De mannen droegen tot ver in de 19e eeuw geen trouwring.

Dat is tegenwoordig wel anders. De dames én heren hebben bij een huwelijk ieder een ring. Meestal is het een set, bestaande uit een herenring, en een kleiner damesmodel, al dan niet met een diamant. Maar steeds vaker wordt voor verschillende ringen gekozen die specifiek voor de dame en de heer zijn ontworpen.

trouwringenDichtbij het hart

Het is gebruikelijk de trouwring om de ringvinger van de linkerhand te dragen. De ringvinger stond volgens het oude volksgeloof in verbinding met het hart en zo is dit gebruik ontstaan; de linkerhand ligt dichter bij het hart.

Geloof

Katholieken en niet-gelovigen dragen de ring meestal aan de linker ringvinger, protestanten en orthodoxen aan de rechter ringvinger.

Tegenwoordig mag je helemaal zelf weten waar je de trouwring wilt dragen. Gewoon om de vinger die jij het fijnst vindt.

trouwringen

Ornamenten uit Alkmaar

Je kiest voor de bijzondere trouwringen van PHIE omdat de mooiste dag uit jullie leven bezegelt mag worden met een tijdloos ornament. Het symbool van jullie liefde, en met liefde gemaakt door Alkmaars ontwerpster Sophie Jong. Trouwringen zijn bij PHIE vrijwel altijd maatwerk. Precies ontworpen naar jullie wens. Draagbaar, duurzaam en comfortabel.

Onderscheidend

Jullie willen je graag onderscheiden. Geen standaard ringen maar iets exclusiefs, iets speciaals. Jullie trouwdag is toch ook niet standaard? Speciale trouwringen gemaakt vanuit ambachtelijk vakmanschap.

Daarom trouwringen van PHIE, handgemaakt en uniek in ieder facet.

Collectie

Collectie

Home

Home

SO-PHIE

SO-PHIE